Translate

4 Mart 2014 Salı

Makyaj Fırçası Temizleme Teknikleri - 2

7. seçenek : Hazır ürünler. Mesela Mac Brush Cleanser gibi. Bu ve bunun gibi ürünlerin içeriğinde alkol bulunduğundan makyaj fırçalarınızın kıllarını birkaç kullanım sonrası sertleştirecektir. Bu yüzden arada zeytinyağı ya da saç kremi ile uygulama yapmanız gerekir.

8. seçenek : Kalıp sabun. En doğal sabun en makbul olandır.

9. seçenek : Alkol. Eczanelerden temin edebilirsiniz. Hazır ürünlerdeki gibi fırça kıllarında sertleşme yapacağından arada zeytinyağı ya da saç kremi uygulaması gerekmektedir.

                                 

10. seçenek : Ev yapımı makyaj fırçası temizleme losyonu. Bir anlamda Mac Brush Cleanser gibi ürünlerin evde hazırlanmış hali diyebiliriz. Arada bir içinde alkol olmayan, su ile durulama yaptığımız temizleme tekniklerinden birini kullanmak gerekmektedir.

Gerekli malzemeler ve ölçüleri : Distile Su ( 1 ölçü ), Alkol ( 1/4 ölçü ), Bulaşık Deterjanı ( 1/2 çorba kaşığı ), Bebe Şampuanı ( 1/2 çorba kaşığı ), Glıss Sıvı Saç Kremi ( 1 çorba kaşığı )

Distile su yerine şişe suyu kullanılabilinir. Bulaşık deterjanının mümkünse Aloe Vera'lı olanını tercih ediniz. 1 ölçü : Orta boy bir fincan büyüklüğündedir.

11. seçenek : Bulaşık süngeri ile sabun veya şampuan. Sabun ya da şampuanı bulaşık süngerinin sarı kısmına döküp fırçanızı bu kısma sürterek temizleyebilirsiniz. Süngerin orta sertlikte olması işinizi kolaylaştırır.

12. seçenek : Çok kirli fırçalar için. Kağıt havlu, zeytinyağı ve 11. seçenek malzemeleri. Zeytinyağını kağıt havluya döküp fırçanızı bu kısma sürterek kirleri yumuşattıktan sonra 11. seçeneği uygulayınız. 

Veeeee bitti! size internette bulabileceğiniz tüm yöntemleri yazacağımı söylemiştim. Bu yöntemlerden hangisini beğendiniz ya da sizin kullandığınız farklı bir yöntem var mı?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder