Translate

21 Nisan 2014 Pazartesi

Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?


Bazı ürünler vardırki makyajınızı daha güzel ve kalıcı olmasını sağlar. İşte bu ürünlerden biri de "primer"ler yani "baz"lardır. Makyaj bazları cildinize kadifemsi bir görüntü verip cildinizi pürüzsüzleştirir. Kadifemsi olma özelliği ile özellikle fondöteninizin cildinizde daha doğal ve güzel durmasını sağlayarak kapatıcılığına katkıda bulunur. Pürüzsüz yapma özelliği ile de cilt problemlerinizi ( akne, siyah nokta, sivilce, leke vb. ) gizlemenize yardımcı olur. Genel olarak da makyajlı cildinizin daha homojen gözükmesini sağlar.

Genel olarak vaat ettikleri:

- Makyajın daha kalıcı olmasını sağlamak
- Ciltteki kusurları kapamak
- Cilde kadifemsi bir görüntü kazandırmak
- Ton farklılıklarını dengelemek
- Gözenekleri küçük göstermek

Genelde profesyonel makyajlarda olmazsa olmaz ürünlerdendir ancak günlük hayatımızda da artık yerlerini almışlardır.

Peki bu ürünleri nasıl kullanmalıyız:

Cildiniz kuru bir yapıya sahipse ürünün nemlendirme özelliği size yeterli gelemeyeceğinden öncelikle temiz cildinizi nemlendirmelisiniz. Cildiniz nemlendiriciyi çektikten / nemlendiriciniz cildinize iyice işledikten sonra bazınızı sürmelisiniz. Ancak gözaltlarının yapısı sebebiyle ürünü bu bölgede kullanmaktan kaçının. Bazınızı ne kadar ince sürerseniz vereceği sonuç o derece tatminkar olacaktır. Makyaj yapmaya başlamadan önce de bazınızın cilde işlemesi için 3-4 dakika bekleyin.

Makyaj bazları her türlü cilde uyumludur. Mesela yağlı ciltlerde parlamayı önlerken kuru ciltlerde gereken nemi sağlar.

Kaliteli bir makyaj bazı, makyajınızı daha güzel gösterirken kalitesiz bir makyaj bazı güzel bir makyajı daha kötü gösterebilir.

Her ne kadar bu ürünler günlük kullanımlarda da yerini almış olsalar da eğer cildinizde çok fazla kusur yoksa gündelik kullanım yerine özel zamanlarda kullanmayı tercih etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder